Laden Evenementen

Maar wat is dat dan? Ikigai?
Die vraag krijgen we regelmatig bij Het Vrije InZicht.
Bij deze een poging om het in het kort uit te leggen.

Ikigai is japans voor ‘een reden van bestaan’. Op het eiland Okinawa wonen het grootste aantal 100 jarigen. Natuurlijk maakte dat nieuwsgierig naar wat zij anders doen dan mensen elders op de wereld. Zoals je je wel voor kan stellen had dit te maken met gezonde(re) voeding en leefomgeving. Daarnaast bewogen ze meer dan de gemiddelde wereldburger. Maar naast dit alles viel op dat zij spraken over hun Ikigai.

Ikigai is het midden van waar je van houdt, waar je goed in bent, waar je betaald voor kunt worden en wat de wereld nodig heeft. Je Ikigai kan veranderen in je leven. De mensen op het eiland spraken met elkaar over hun Ikigai. Leef je hem nog? Wat heb je nodig? Wat zou je willen? Wat verlang je?

Dit inspireerde ons om hiermee aan de slag te gaan, en dat heeft voor ons alles veranderd. We kiezen veel bewuster wat wel en wat niet. Wat klopt nog en wat niet. Zijn we aan het doen waar we blij van worden? En niet alleen door er over na te denken en te praten, maar ook door het op te stellen. Door te voelen waar je van houdt, en hier écht contact mee te maken kan de shift starten. Of wellicht heb je een blokkade bij ‘betaald’. Waarom denk je dat het voor jou ondenkbaar is geld te verdienen met dat waar je zo blij van wordt? Welke overtuiging zit daar onder of achter?

In een individuele workshop van 2,5 uur zet je flinke stappen bij dit onderzoek. 

Aanmelden kan via het contactformulier op deze site, via mail michelle@hetvrijeinzicht.nl of bel/whatsapp 0650553636

Mocht je deze datum en tijd niet kunnen kijken we samen naar een andere datum en tijdstip.