Menu Sluiten

Ikigai

Ikigai komt uit het Japans en de letterlijke vertaling is ‘een reden van bestaan’.

Op het eiland Okinawa wonen gemiddeld het grootste aantal 100 jarigen. Dat gegeven viel op waarna er verder onderzoek naar is gedaan. Naast gezonde voeding en leefomgeving was het opvallend dat zij spraken over hun ikigai. Het was gebruikelijk bij hen om hiermee bezig te zijn en ernaar te vragen bij anderen.

Ikigai is het midden van waar vier gebieden samen komen: waar je van houdt, waar je goed in bent, wat de wereld nodig heeft en waar je voor betaald kan worden. Deze gebieden onderzoeken we. Niet alleen via ons hoofd, maar ook middels opstellingen. Daarnaast kijken we naar passie, missie, beroep en roeping. En tenslotte ervaren en formuleren we je ikigai.

De workshop ‘Vind je ikigai’ is voor mensen die:
• nog geen idee hebben wat hun ikigai is
• die beredeneert hebben wat hun ikigai is, maar dat ook willen voelen of ervaren
• al weten en voelen wat hun Ikigai is maar nog ergens stagnatie ondervinden
• willen onderzoeken in hoeverre hun werkzaamheden passen bij hun Ikigai
• willen onderzoeken in hoeverre het aanbod (als zzp’er) past bij hun Ikigai

Je kan een keuze maken uit de workshop Ikigai of het traject Ikigai. De workshop duurt 2,5 uur waarin je alle gebieden onderzoekt middels opstellingen. Kies je voor het traject dan doe je de workshop en ontvang je 7 aparte sessies van 1-1,5 uur. Hierin ontvang je begeleiding in het daadwerkelijk gaan leven van jouw Ikigai. Dit is een wat intensievere reis van een aantal maanden. Zowel de workshop als het traject wordt toegespitst op jou en jouw vragen.