Menu Sluiten

Opstellingen

We ervaren allemaal terugkerende thema’s en patronen. Bij het systemisch werken gaan we ervan uit dat deze thema’s hun oorsprong vinden in het gezin van herkomst of zelfs generaties daarvoor. De sfeer is open, onderzoekend en zonder oordeel. Bij het Vrije Inzicht werken we in groepen en individueel. Jij kiest wat past bij jou.

Familieopstelling

Bij een familieopstelling komen we samen met een groep mensen die elkaar in principe niet kennen. Er zijn één of twee vraagstellers en de andere deelnemers zijn representanten.

Op het moment dat de vraagsteller een thema inbrengt kunnen de andere deelnemers gevraagd worden als representant. De vraagsteller doet dit op intuïtie en plaatst hen, ook op gevoel, in de ruimte. Op een gegeven moment wordt zichtbaar waar de vraag over gaat en wordt helder waar het patroon vandaan komt en of er heling mogelijk is.

Thema-opstelling

Bij een Thema-Opstelling openen we het veld voor alles wat zich in dat moment aan wil dienen, gekoppeld aan het thema. Het is een speelse manier om te leren op een andere manier te kijken en te zorgen dat je weer stroming ervaart in je leven.

Er worden regelmatig groepsopstellingen gegeven bij het Vrije Inzicht. Voorbeelden hiervan zijn familieopstellingen, de Verdieping, van Hoofd naar Hart, familieopstellingen met paarden en de thema-opstellingenavonden. Zie voor meer informatie de agenda.

Individuele opstelling

Systemische coaching is voor mensen die bereid zijn op een diepere laag te kijken naar hun vraagstelling. Op deze wijze kan je ieder thema onderzoeken en bekijken. Wanneer je graag eens een individuele familieopstelling zou willen doen werken we vanuit het thema dat je wil onderzoeken. We werken zowel met tafelopstellingen als met vloerankers, we kijken samen wat het beste past bij jou.

Bij een tafelopstelling wordt er gebruik gemaakt van houten blokjes, kaartjes of playmobil poppetjes. Bij de vloerankers maken we gebruik van stoelen, placemats, kussens en/ of geschreven a5 blaadjes. Deze representeren dan de personen of symbolen die we op willen stellen.
Een losse individuele sessie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Organisatieopstelling

Zijn er bepaalde patronen die steeds terugkomen bij jouw bedrijf? Blijft het ziekteverzuim hoog en begrijp je niet waarom? Blijft het op een bepaalde plek in de organisatie steeds rommelen? Is er een fusie en wil je kijken naar het op 1 lijn krijgen van de visies? Of heb je een andere vraag en wil je met je bedrijf een bedrijfsopstelling doen?

We komen op locatie en brengen een afgestemd aanbod op jou en jouw bedrijf. Neem contact op voor de mogelijkheden en indicatie van de kosten.

Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen

We kijken systemisch naar symptomen, klachten en ziekte. In hoeverre resoneert jouw klacht of ziekte met een gebeurtenis uit jouw familiegeschiedenis. We kijken naar het gehele familiesysteem met open vizier. Een ziekteopstelling is geen behandeling. We maken het onzichtbare zichtbaar en kijken naar wat nog geen plek heeft gehad bij je voorouders. Soms kan er dan een helende beweging op gang komen.

Een ziekteopstelling kan plaatsvinden in een groep. Daarnaast kunnen we individueel werken door middel van systemisch lichaamswerk. Dit is een onderzoek van 2/ 2,5 uur waarin we eerst jouw systeem in kaart brengen in een voorgesprek en je vervolgens gaat liggen op een massagetafel (met kleding aan). We gaan samen op onderzoek in je familiesysteem, waarna de (eventuele) transformatie direct plaats kan vinden in je lichaam.