Menu Sluiten

Wie zijn wij?

Mijn naam is Michelle Martens en ben geboren in 1980. Op het moment dat ik geboren werd woonden wij met vier generaties vrouwen in 1 huis. Mijn overgrootmoeder, mijn grootmoeder, mijn moeder en ik. Een bijzondere start waar mijn fascinatie voor familiesystemen hoogstwaarschijnlijk ontstaan is.

Naast mijn rol als dochter ben ik ook moeder van 2 prachtige meiden, die mij elke dag spiegelen en stimuleren mijn eigen (schaduw)werk te blijven doen.

Ik heb jarenlang gewerkt in de reguliere hulpverlening op allerlei (behandel)groepen met voornamelijk kinderen en jongeren. Op een gegeven moment kwam ik in een burn-out terecht. Het was een lastige tijd en tegelijkertijd kwam ik hierdoor in aanraking met familieopstellingen. Van jarenlang leven in mijn hoofd, zakte ik steeds een beetje meer in mijn lijf. De oordeelloosheid en de magie van het veld fascineerde mij. Daarom ben ik in 2015 de Basisopleiding Familieopstellingen gaan doen in Groningen bij het Bert Hellinger Instituut. Na afronding ontstond het idee om zelf mensen te gaan begeleiden met de opstellingen. En zo ontstond stap voor stap Het Vrije Inzicht en zag zij officieel het levenslicht in februari 2018.

In de jaren die volgden ben ik me blijven ontwikkelen en ben ik steeds weer nieuwe methodes gaan toepassen in de praktijk. Zo ontstonden er de Reiki cursussen, vrouwencirkels, Ikigai, retraites, het systemisch lichaamswerk en de ziekteopstellingen.

Dit alles met ondersteuning van mijn liefde Jos Gilissen die vooral achter de schermen hard aan het werk is voor Het Vrije Inzicht. Daarnaast is Anne Gardien betrokken voor inspiratie, als sparringpartner en verbinder voor Het Vrije Inzicht.

Relevante cursussen en opleidingen:

  • HBO-Sociaal Pedagogisch Hulpverlening – Fontys Hogeschool Eindhoven 1997-2001
  • Basisopleiding Familieopstellingen – Bert Hellinger Instituut Groningen 2015-2016
  • Seminar Bert Hellinger 2017
  • Reiki 1, 2, 3 – Johan de Graaf 2020-2021
  • Sjamanistische Jaartraining Munay-Ki – Maanergie 2021-2022
  • Neuro Linguistisch Programmeren – Civas 2022
  • Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen – Stefanie Bussing 2023